Naslovna | Kontakt

Perforacija
 
Okrugli otvori
Okrugli poluizvučeni otvori
Okrugli izvučeni otvori
Kvadratni otvori
Duguljasti otvori
Duguljasti otvori specijalan raspored
Duguljasti poluizvučeni otvori
Pravougaoni otvori
Heksagonalni otvori
Elipsasti otvori
Romboidni otvori
Trouglasti i ključ otvori
Džepasti i ventilacioni otvori
Rende otvori
Nos otvori
Kombinovani otvori
Specijalni otvori
Mostovni otvori i filteri
Dekorativni otvori
Perforirana sita i delovi
Proizvodi od perforiranog lima
Orebreni limovi
Protivklizni limovi i gazišta
Rešetkasta varena gazišta
Nosači kablova
Limene stalaže i panoi
Plehovi i tepsije za pekare
Proizvodi po zahtevu
 
Perforacija
  Standardi i
tolerancije
Primeri
perforacije
Tehničke
informacije
Perforirani lim nije samo metal sa otvorima. On je funkcionalan, lep i inspirativan deo našeg svakodnevnog života.

Polje primene perforiranih limova je izuzetno veliko, više informacija o primeni i njegovim karakteristikama možete pronaći u delu prezentacije:

Perforirane limove proizvodimo u sledećim formatima:

 • table standardnih i vanstandardnih dimenzija
 • paneli po zahtevu kupca
 • traka (rolna)

Proizvodnja se obavlja u skladu sa važećim DIN i ISO standardima, više informacija o ovome pogledajte u delu prezentacije Tehničke informacije (standardi i tolerancije za proizvodnju perforiranih limova). Više informacija o perforaciji - otvorima i rasporedu možete dobiti na dnu strane, izborom željenog otvora perforacije ili u sekciji Download.

Materijal: Perforirane limove i panele  proizvodimo od svih vrsta lima (čelični hladno / toplo valjani, pocinkovani, manganski, prohrom, aluminijum, bakar, mesing...). U mogućnosti smo da perforiramo alubond, plastiku, gumu...
Debljina: Od 0,4 mm do max.15-20 mm zavisno od vrste materijala i otvora perforacije.
Dimenzije table i panela: dimenzija table je 1000x2000 mm. U ovom formatu na lageru imamo veliki broj perforacija koje su vam brzo dostupne. Druge standardne dimenzije tabli su 1250x2500, 1500x3000, 1250x2000 mm. U mogućnosti smo da proizvedemo i vanstandardne dimenzije tabli i panela prema crtežu kupaca sa dodatnim operacijama (savijanje, varenje, površinska zaštita).
Dimenzija trake: Proizvodimo perforirane limove u traci max. širine 1000mm. Debljina lima od 0,4 mm do 1,5 mm zavisno od širine trake, za traku širine 1000 mm max. debljina je 1,25 mm. Dužina trake po zahtevu kupca, max. težina rolne 4.000 kg.  Zbog lakše manipulacije predlažemo težinu perforirane rolne do 2.000 kg.
Otvor perforacije: Sva tehnički izvodljiva perforacija sa različitim otvorima (okrugli, kvadratni, duguljasti, heksagonalni, romboidni, pravougaoni, elipsasti, džepasti, dekorativni, specijalni...). U mogućnosti smo da vam ponudimo perforaciju sa  otvorima po zahtevu i crtežu kupca.
Odnos veliČina otvora - debljina lima: Što je veći otvor perforacije to je perforirani lim jeftiniji. Naprimer na limu debljine 1 mm  mnogo je jednostavnije i ekonomičnije  napraviti otvore od 10 mm nego otvore od 1 ili 1,2 mm. Perforacija kod koje je  ista veličina otvora i debljina lima (npr. otvor 1 mm na limu debljine 1 mm) je najkompleksnija za proizvodnju i najskuplja, to je perforacija sa kritičnim raciom 1:1. Izrada perforacije sa prečnikom otvora manjim od debljine lima (npr. otvor 1,5 mm na limu debljine 2 mm) je tehnički neizvodljiva klasičnim metodom perforacije - probijanjem. Intenzivnim razvojem alata za perforaciju u mogućnosti smo da vam ponudimo pojedine otvore koji su manji od debljine lima (npr. otvor 1,5-1,7 mm na limu 2 mm, itd), za više informacija o ovome pozovite našu službu prodaje.
Otvorena povrŠina i teŽina perforiranog lima: Procesom perforacije deo materijala se odstranjuje i težina table se smanjuje. Otvorena površina je površina table koja je slobodna ili bušna i izražava se u % (npr. A0= 40% - pokazuje da je 40% ukupne površine bušno - slobodno). Otvorena površina zavisi od veličine i rasporeda otvora perforacije, što su otvori veći i gušće raspoređeni to je otvorena površina ili propusna moć perforacije veća a težina table lima manja. Za više informacija o ovome i formulama za izračunavanje pogledajte deo prezentacije tehničke informacije i naše kataloge perforacije.
Margine i neperforirane povrŠine: Jedna od glavnih karakteristika i prednosti perforiranog lima u odnosu na istegnuti metal i žičana pletiva je mogućnost izrade tabli i panela sa neperforiranim površinama prema crtežu kupca. Standardne table lima 1000x2000 mm i druge standardne dimenzije proizvode se standardno sa min. marginama oko 10 - 15 mm okolo (ram) ili sa min. marginama paralelnim sa dužinom table. U mogućnosti smo da proizvodimo perforirane limove sa marginama po crtežu kupca.
VeliČina proizvodne serije: Perfom je specijalizovan za proizvodnju malih i srednjih serija i porudžbina. Takođe mi smo sposobni da povećamo proizvodni kapacitet i prihvatimo velike serije i porudžbine. Minimalna količina ne postoji. Molimo pošaljite nam zahtev za ponudu za sve proizvode iz našeg proizvodnog programa.
Dodatne operacije i povrŠinska zaŠtita: Nakon perforacije / probijanja usled mehaničkog stresa dolazi do deformacije table lima različitog nivoa u zavisnosti od vrste lima, otvora perforacije, neperforiranih margina... Deformacije se ispravljaju mehaničkim peglanjem lima koje je standardna operacija u proizvodnji perforacije.
Druge dodatne operacije su:
 • Izbijanje ćoškova
 • Precizno isecanje
 • Sečenje
 • Savijanje
 • Savijanje u krug - polukrug
 • Presovanje
 • Varenje
 • Peskarenje
 • Plastifikacija
 • Hladnocinkovanje
 • Toplocinkovanje
 
 
Kliknite na sliku za detaljne informacije

 
Perfom d.o.o.
Knjaza Miloša 165
31210 Požega / Srbija

Tel:
+381 31 3816 656
+381 31 714 380

Fax:

+381 31 715 955

Mobtel prodaja:

+381 65 825 0514
+381 65 825 0515

Email